Kategorier
Augmented og virtual reality i museums- og kulturarvsformidling Digital formidling Formidling i landskabet

Formidling i det fri – Tidslommen fremhævet som digital løsning til formidling på ubemandede besøgssteder i det fri

Den 14. januar 2020 arrangerede Nordea-fonden Netværkskonference om formidling i det fri, og fordelee ved både digital og analog formidling i landskabet. Som en del af arrangementet blev Tidslommen demonstreret som fleksibel formidlingsløsning. I dagens anledning lavede vi et digital formidlingsforløb i Tidslommen der kunne opleves on-location ved det nærliggende Hindsgavl Voldsted.

I forbindelse med Netværkskonferencen blev rapporten Overvejelser ved formidling i landskabet – Et inspirationskatalog om analog/digital natur- og kulturformidling fra Københavns Universitet og Nordea-fonden publiceret. Heri indgår Tidslommen.

Særligt fremhæves Tidslommens fordele ved at være gearet til formidling på ubemandede udstillingssteder, men også som supplement til anden formidling. For eksempel kan Tidslommen bruges i forbindelse med undervisningsforløb.

Tidslommen er lavet til at formidle et hvert sted i Danmark og Verden, og er ikke begrænset til det vestsjællandske, selvom rapporten giver dette indtryk. Samtidigt rummer appen mulighed for at formidle med både de nyeste metoder inden for augmented og virtual reality, gamification samt klassiske formidlingsgreb som film og fortællinger.

Hent rapporten Overvejelser ved formidling i landskabet – Et inspirationskatalog om analog/digital natur- og kulturformidling her.

Næsholm Voldsted i Odsherred - et af de ubemandede formdilingssteder vi formidler med Tidslommen
Næsholm Voldsted – et af de ubemandede besøgssteder der er frit tilgængelige for offentligheden og som vi formidler med Tidslommen.
Digital formidlng i landskabet med Tidslommen
Ved Korsør nor ligger Tårnborg. Tilbage i middelalderen nå en fæstning her og forsvarede kysten og den rige handel. Historien og kongen, guldet og sørøverne fortæller vi i landskabet via Tidslommen.
Antvorskov Klosterruin. Et andet fantastisk sted med offentlig adgang. Engang var ruinerne her en del af et rigt kloster hvor johanniterne holdt til. Kongens regering samledes ofte i Antvorskov. I Tidslommen har vi skabt et spil med augmented reality hvor man skal hjælpe med at redde kongens ven Albert.

Her kan du se trailere til vores digitale formidling i landskabet.

// Jonas Abkjær Andersen