Kategorier
Augmented og virtual reality i museums- og kulturarvsformidling Digital formidling Formidling i landskabet

Digital formidling af Istidsruten med spil i det fri

Den 27. juni 2020 åbner Istidsruten på Sjælland – 390 km vej og sti igennem istidens landskab.

I forbindelse med åbningen udviklede vi på Museum Vestsjælland, i tæt samarbejde med alle Istidsrutens partnere, en lang række digitale oplevelser, spil og virtuelle guidede ture.

I filmen nedenfor kan du få et indtryk af indholdet – som kan opleves nu i den fælles landskabs- og kulturarvsformidlings-app Tidslommen.

Du kan se flere af vores trailere for indholdet i Tidslommen hvis du klikker her.

Blandt andet har vi lavet flere videoguidede ture hvor man kan opdage landskabets skjulte historier.

En af vores guidede videoture går igennem naturområdet omkring Assentorp. En af fortællingerne handler om den omfattende tørvegravning der fandt sted i Assentorp Mose.
En af de andre ture der kan opleves med Tidslommen går igennem Tempelkrogen mellem Roskilde og Holbæk.
Den tidsrejsende fra vores spil i Tidslommen – denne gang i bronzealderen hvor hun dukker op midt i Trundholm Mose. Effekten har vi opnået ved at gøre brug af augmented reality. Spilllet om bronzealderen i mosen blev udgivet i september 2020.

Og endelig udgiver vi også endnu et nyt spil. Denne gang i Trundholm Mose i Odsherred. Det var i Trundholm Mose at Solvognen blev fundet. Spillet er endnu ikke offentliggjort, men vi glæder os meget til at præsentere det. I spillet rejser man atter tilbage i tiden. Nu til bronzealderen hvor man skal hjælpe med et ritual, der skal sikre en god høst.

Dem der har prøvet de spil vi allerede har udgivet kan nok genkende vores guide, som ses på billedet ovenfor. Hun er den tidsrejsende, og denne gang er hun klædt i bronzealdertøj.

De andre spil er Ofringen i Tyrs Sø, der finder sted i vikingetiden, Kongens ven og Sørøverne i Korsør, der begge foregår i middelalderen.

Når man bruger Tidslommen præsenteres man for alle de digitale oplevelser vi byder på med spil, lydfortællinger og videoguidede ture. Tidslommen er en fælles formidlingsplatform for alle interesserede museer, undervisnings- og kulturinstitutioner.

// Jonas Abkjær Andersen