Kategorier
Digital formidling Formidling i landskabet

Digital formidling under corona/covid-19

Digital formidling i det fri

Mens corona/covid-19-krisen har betydet, at museer, undervisnings- og kulturinstitutioner har måtte lukke for publikum i den fysiske verden, har vores digitale formidling oplevet et boost.

Rigtig mange har opdaget, at digital formidling i landskabet er en sjov og lærerig måde at være sammen på, få en tur i naturen og opleve historien tæt på.

228% stigning i brugen af den digitale formidling i landskabet med Tidslommen

Tidslommen, som er en fælles digital formidlingsplatform for museer og kulturinstitutioner i Danmark, har oplevede en stigning i brugen på 228% efter de fysiske museer og undervisningsinstitutioner lukkede ned i marts.

Med Tidslommen har vi ved Museum Vestsjælland, sammen med 19 andre museer, natur- og nationalparker og kommuner, kunnet fortsætte og forøge vores formidling i landskabet under corona/covid-19-krisen.

Tidslommen er udviklet af museerne selv, og er målrettet til at løse de fælles behov vi har: Tidssvarende og nærværende formidling.

En lang række nye digitale oplevelser er på vej i Tidslommen

Ligenu er vi i fuld gang med at forberede udgivelsen af et omfattende nyt indhold i Tidslommen til Istidsruten. 15 forskellige digitale spots på Sjælland bliver åbnet med spil, audio walks og video walks, animationer og fortællinger om historie, kulturarv og landskabet, som isen skabte.

Det er nærværende formidling udviklet til børn, familier, skoleklasser og alle andre, der har lyst til en god tur i landskabet. Med Tidslommen kan man opleve fortællinger, der åbner op for naturen og historiens hemmeligheder.

Nye samarbejder med museer

Samtidigt har vi i samarbejde med andre museer, blandt andet ROMU, udviklet flere spots, der åbner i Tidslommen i den kommende tid. Tidslommen er udviklet som en fælles app, hvor alle samarbejdspartneres indhold er tilgængelig for publikum. På den måde kan vi lede gæster rundt til hinanden og opnå en lang række samdriftsfordele.

Digital formidlng i landskabet med Tidslommen
Billedet her stammer fra oplevelserne i Tidslommen ved Tårnborg ved Korsør nor. Her fortæller vi historien om konger, guld og griske sørøvere.
I Kalundborg fortæller vi om Esbern Snares borg. Borgen er for længst blevet til ruin. Ruinen kan man stadig ses tæt ved Vor Frue Kirke. Igennem Tidslommen kan gæsterne få fortællingen om borgen og de mennesker der engang levede her.
Ved Korsør Fæstningstårn har vi udviklet et spil. I spillet skal man hjælpe med at forsvare kysten mod sørøvere i middelalderen. Billedet stammer fra en af spillets scener.

Vi har flere trailere til indholdet, både spil med augmented og virtual reality og forskellige audio og video walks.

// Jonas Abkjær Andersen