Kategorier
Augmented og virtual reality i museums- og kulturarvsformidling Digital formidling Formidling i landskabet Undervisning

Undervisning og aktiviteter i det fri

Under coronakrisen er der en øget efterspørgsel efter digitale undervisningsmuligheder, aktiviteter og oplevelser i det fri. Ved Museum Vestsjælland har vi netop udgivet to gratis inspirationshæfter til undervisning og aktiviteter på egen hånd i landskabet og byerne.

I kan hente inspiration til oplevelser i det fri her (pdf) og inspiration til undervisning i det fri her (pdf).

Aktiviteterne og undervisningsforløbene er knyttet til de oplevelser, vi har udgivet i den gratis formidlingsapp Tidslommen. Appen rummer både spil og audio- og video-guides i det åbne landskab og byerne.

Tidslommen bliver jævnligt opdateret med nye forløb og oplevelser efterhånden som de bliver færdige. En lang række danske museer, oplevelsessteder, kommuner osv. er fælles om appen.

Med spillene kan I blandt hjælpe en vikingesmed med at gøre offergaver klar, sørge for høsten bronzealderlandsbyen og starte solritualet med Solvognen, ile munkene til hjælp og helbrede kongens ven og beskytte kysten mod sørøvere i middelalderen.

Et andet af spillene, Solens Magt, i Tidslommen foregår i Trundholm Mose i Odsherred.

Med audio- og video-guides ledes I rundt ved nogle af de mest spændende kulturarvssteder vi har i landet. Blandt andet kan I besøge Næsholm Voldsted og høre historien om den helt utroligt velbefæstede middelalderborg – som i dag er en ruin. I kan også tage til Sankt Bendts Kirke i Ringsted og med VR opleve den brand, der ødelagde store dele af kirken i 1806.

Når I starter Tidslommen kan I se alle stederne og hvor oplevelserne er. For at spille og bruge audio- og video-guides skal I tage til stederne i virkeligheden.

Sankt Bendts Kirke brænder! Oplev branden i 1806 på nærmeste hold ved at besøge Sankt Bendts Kirke i Ringsted og bruge Tidslommen.

// Jonas Abkjær Andersen